vanliga frågor och svar

Har du en annan fråga? Tveka inte på att kontakta oss här.

Turn Consulting har startat en plattform för att göra det enklare och effektivare för företag att hitta rätt personal. Vårt mål är att få in unga i arbetslivet tidigt samt underlätta anställningsprocessen för företagare. Läs mer om hur vi arbetar med rekrytering och konsulter här.

Alla personer som är 16 år eller äldre kan söka jobb på Turn.

Alla personer om är 16 år eller äldre kan registrera sig som konsulter på Turn. För att vara konsult så måste du ha ett specialområde som du besitter extra kompetens inom, antingen som du lärt dig genom studier eller på annan väg. Ett annat krav är att du har en referens som kan gå i god för din kompetens. Läs mer om ansökningsprocessen här.

Nej! När du arbetar som konsult så är det vi på Turn som tar hand om att du får lön utbetalt. Du behöver därför inte ha ett eget företag för att kunna ta dig ann konsultuppdrag hos oss. 

Nej. Att söka jobb och registrera sig som konsult är helt kostnadsfritt för arbetssökande. Vi finansieras av företagen som betalar en summa vid anställning av våra kandidater/konsulter.

Turn har en automatiserad urvalsprocess som genom artificiell intelligens matchar kandidatens personlighet och egenskaper med kravprofilen till den lediga tjänsten/uppdraget. Läs mer om urvalsprocessen här. Turn är ett helt unikt koncept på marknaden, dels för vår målgrupp som är avgränsat till unga talanger samt för vår automatisering som garanterar dig som företagare de bäst lämpade kandidaterna. Läs om vår kvalitetssäkring här.

Företagen som anställer/hyr personer betalar en avgift till Turn Consulting som har kopplat samman dem med rätt kandidater för uppdraget. Våra tjänster är helt kostnadsfria för arbetssökande. 

Om vill ge oss konstruktiv feedback eller tips anonymt, kan du göra det här. Vi rekommenderar även dig att använda dig av det anonyma formuläret om du inte vill lämna kontaktinformation till oss. 

Du kan nå vår kundservice på flera olika sätt. Antingen genom att chatta med oss här på hemsidan (se ikonen nere till höger, ringa telefon 072-717 80 28, skicka ett mejl till info@turnconsulting.se eller skriva till oss på Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Eftersom att Turn har en automatiserad urvalsprocess så blir du kontaktad när du har blivit matchad till ett arbete. Om du inte har fått ett jobberbjudande ännu så beror det på att vi just nu inte samarbetar med ett företag som söker just din kompetens. Läs om hur den automatiserade urvalsprocessen fungerar här.

Du kan läsa om hur ansökningsprocessen för både rekrytering och konsultation går till här. 

Nej det kan du inte. Vårt fokus är att matcha rätt person till rätt företag där din kompetens verkligen kommer till användning och därför söker du inte till ett specifikt jobb.

Turn har en automatiserad urvalsprocess som genom artificiell intelligens matchar din personlighet och egenskaper med kravprofilen till den lediga tjänsten. Efter den automatiska urvalsprocessen genomförs ett samtal tillsammans med oss på Turn och därefter är det arbetsgivaren som beslutar vem eller vilka som får en anställning/konsultuppdrag. Läs mer om hur urvalsprocessen fungerar här.

Ja. Om du tackar nej till ett jobberbjudande hoppar du tillbaka in i vår studentportal igen och har möjlighet till att få nya jobberbjudanden.

Efter att vi har matchat ihop dig med ett företag så blir du anställd direkt av arbetsgivaren, precis som vid en vanlig anställning. Även fast vi inte längre är med i processen så finns vi alltid där om något händer under tiden som du är anställd.

När du är konsult hos oss på Turn så är det vi, tillsammans med vår samarbetspartner Gigapay, som är arbetsgivare och ansvarar för att du får lön utbetald i tid osv. Du behöver därför varken ha eget företag eller ta hand om något annat administrativt. 

Hur ofta du som konsult får utbetald lön är helt upp till din överenskommelse med oss. Vi har två olika alternativ till dig som konsult. 1. Lön utbetald varannan vecka. 2. Lön utbetald den 25:e i varje månad. Detta kommer vi överens om tillsammans innan projektstart.

Klicka här om du vill att vi ska ta bort dig från portalen. Vårt mål på Turn är att alla ska hitta ett arbete, oavsett om det är via oss eller på egen hand. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Ja! Det går bra att registrera sig både som arbetssökande och konsult hos oss. Vi kontaktar dig när du får ett jobberbjudande/konsultuppdrag.

Processen består av fyra automatiserade steg. Behovsanalys, urval, samtal och anställning. Du kan läsa mer om hur rekryteringsprocessen går till här.

Konsulturvalet baseras på konsulternas ansökningsprocess som består av ett personlighetstest, kunskapsverifiering samt referensmaterial. Läs mer om hur konsultprocessen går till här.

Kostnaden för en rekrytering baseras på hur många ni vill anställa, vilka egenskaper/färdigheter som eftersöks samt hur lång tid vår förmedlingsprocess kommer att ta. Uppge önskad kravprofi så lämnar vi en kostnadsfri offert baserat på ert behov.

Konsultarvodet är olika baserat på vilken typ av konsult ni önskar att anlita. Identifiera kravprofil eller kontakta oss så ger vi en kostnadsfri prisuppgift.

Vi vill att ni företagare ska bli presenterade kandidater som har de färdigheter som arbetet kräver. Därav bestämmer vår automatiska urvalsprocess, utifrån kandidaternas svar på personlighetsanalysen, på vilken arbetsplats de studerandes egenskaper passar bäst. Personlighetsanalysen går att läsa mer om här.

Det är alltid du som arbetsgivare som har sista ordet gällande vem eller vilka som ni beslutar att anställa. Vi presenterar lämpliga kandidater som matchar er kravprofil och därefter är det helt upp till er vem eller vilka som ni vill anställa. 

Samtliga av våra priser för konsulter är projektspecifika. Identifiera kravprofil eller kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Rekryteringsavgifterna är likaså dem offertbaserade, beroende på krav på kandidaternas erfarenhet, antal rekryteringar, arbetsområden samt arbetsuppgifter osv. Identifiera kravprofil eller kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Kul att du har hittat hit! Antingen uppger du önskad kravprofil här för att få en kostnadsfri offert eller kontaktar oss här. Vi ser fram emot att hitta rätt kandidater till er!

Du kan nå oss på flera olika sätt. Antingen genom att chatta med oss här på hemsidan (se ikonen nere till höger, ringa telefon 072-717 80 28, skicka ett mejl till info@turnconsulting.se eller skriva till oss på Facebook, Instagram eller LinkedIn.