vanliga frågor och svar.

Har du en annan fråga? Tveka inte på att kontakta oss här.

vad är turn consulting?

Turn Consulting AB har startat en plattform för att göra det enklare och billigare för företag att hitta rätt extraarbetare. Vårt mål är att få in alla studerande i arbetslivet samt underlätta anställningsprocessen för företagare. Läs mer om oss här.

vem kan söka jobb på Turn?

Alla personer som är 16 år eller äldre kan söka jobb på Turn. Vi erbjuder enbart extrajobb till personer som studerar på högstadiet, gymnasiet, komvux, högskola, universitet eller har en annan sysselsättning på minst 25%.

hur mycket kostar det att rekrytera genom Turn?

Kostnaden för en rekrytering baseras på hur många ni vill anställa, vilka egenskaper/färdigheter som eftersöks samt hur lång tid vår förmedlingsprocess kommer att ta. Registrera er som arbetsgivare här så lämnar vi en kostnadsfri offert baserat på ert behov.

vad skiljer turn från ett vanligt rekryteringsföretag?

Turn har en automatiserad urvalsprocess som genom artificiell intelligens matchar studentens personlighet och egenskaper med kravprofilen till den lediga tjänsten. Läs mer om urvalsprocessen här. Turn är ett helt unikt koncept på marknaden, dels för vår målgrupp som är avgränsat till studerande samt för vår automatisering som garanterar dig som företagare de bäst lämpade kandidaterna. Läs om våra kvalitetssäkringar här.

hur går rekryteringsprocessen till?

Processen består av fyra steg. Behovsanalys, urval, samtal och anställning. Du kan läsa mer om hur rekryteringsprocessen går till här.

varför kan inte studenterna söka ett specifikt jobb?

Vi vill att ni företagare ska få de studenter som har de färdigheter som arbetet kräver. Därav bestämmer datorn, utifrån de studerandes svar på personlighetsanalysen, på vilken arbetsplats de studerande passar bäst. Personlighetsanalysen går att läsa mer om här.

vem har sista ordet gällande vem som ska anställas?

Det är alltid du som företagare som har sista ordet gällande vem eller vilka som ni beslutar att anställa. Vi presenterar lämpliga studenter som matchar er kravprofil och därefter är det helt upp till er vem eller vilka som ni vill anställa. 

hur ser kostnadsplanen ut?

En registreringsavgift betalas när Turn och företaget har gjort en behovsanalys där behovet av personal har identifierats. Därefter debiteras företaget en kostnad per student som anställs alternativt löpande pris baserat på tidsåtgång. Registrera er som arbetsgivare här så tar vi fram den bästa lösningen för just ert företag.

jag behöver extraarbetare, hur gör jag?

Kul att du har hittat hit! Antingen registrerar du dig som arbetsgivare här eller kontaktar oss via mail/telefon. Vi ser fram emot ett samtal tillsammans med er!

hur kommer jag i kontakt med er?

Oavsett om du undrar något, vill ha arbetskraft eller bara vill säga hej så kan du kontakta oss här eller skicka iväg ett mail så återkommer vi så snabbt vi kan.